Dental Mindset A magyar fogorvosok mentális egészségéért
Köszöntünk a programban!

A következő hat hétben segítünk a 2020-as év átgondolásában, lezárásában és abban, hogy átgondolt, jól megfogalmazott célokat tűzhess ki 2021-re.

Egy ilyen tudatos, vezetett visszaemlékezés, a tanulságok levonása egy egyszerűbb, problémamentesebb évben is nagyon jó hatással tud lenni az emberre - hát még amikor mentális egészségünket az elmúlt évtizedek legsúlyosabb, világméretű kihívása teszi próbára.

Mielőtt nekifogsz

Azt ajánljuk, hogy minden alkalommal szabadíts fel a feladatok számára 30-40 nyugodt percet. Természetesen nagyon változó az, hogy kinek mennyi időt vesz igénybe egy-egy visszatekintés - attól is függ, hogy mennyire mész mélyre a gyakorlat során. Mindazonáltal nekünk az a tapasztalatunk, hogy megéri kicsit csendesebben, rákészülve, egy finom tea, vagy kávé mellett foglalkozni az évrendezéssel.

Amire szükséged lesz, az egy füzet, vagy papír, amire szabadon írhatsz, a 2020. évi naptárad, és/vagy naplód (ha mindkettőt vezetsz, ne hagyd ki egyiket sem!), illetve egy toll.

Ha készen vagy, bele is kezdünk.

1. Naptárnézegetés

Először egészében fogunk ránézni 2020-ra. Vedd elő, vagy nyisd meg a naptáradat, s pörgess vissza január elsejéig. Hónapról hónapra végigmenve írj ki egy lapra minden fontos eseményt, történést, ami ért Téged!

A cél, hogy egy áttekintő képet kapj az évedről. Melyek voltak az elmúlt hónapok sarokkövei? Milyen fő vonalak mentén telt az év? Hol voltak a kiemelkedő „csúcsok” és az esetleg kihívással járó „völgyek”?

2. Az évem fénypontjai fogorvosként

Ha megvagy az éved végigböngészésével, nézd meg azokat a pontokat, amelyek szakmai szempontból a legemlékezetesebbek számodra!

Az alábbi hat nézőpontot külön kiemeltük – ehhez bátran adj hozzá továbbiakat!

  • A legnehezebb szakmai eset, amit megoldottam:
  • A legbüszkébb erre a munkára vagyok:
  • A legfontosabb, amit megtanultam idén fogorvosként:
  • A legújabb képesség, amit elsajátítottam:
  • A legtöbb szorongást okozó eset, amit lezártam:
  • A leghálásabb ezért vagyok:

Ha elkészültél a válaszokkal, dőlj hátra egy picit, és nézz rá az évedre.

Milyen érzést váltanak ki Belőled a leírtak? Hogy vagy most?

Hagyj magadnak pár további nyugodt percet ezeknek az érzéseknek, emlékeknek, gondolatoknak a megélésére. Teljesen érthető az is, ha nem ez volt életed éve, elvégre meglehetősen nehezített pályára voltunk téve mindannyian. Viszont az is rendben van, ha kifejezetten sikeres évet zársz, ez esetben engedd meg magadnak az elégedettséget és az örömöt.

Végeztél mára! Jövő héten innen folytatjuk!

Facebook
A feliratkozásom módosítása    |    Megnyitás új lapon