Dental Mindset A magyar fogorvosok mentális egészségéért

Szeretettel köszöntünk!

Lassan az utolsó munka e-mail is elküldésre kerül,  megvannak az ajándékok, talán elkészültél a bevásárlással is: nincs más hátra, mint átadni magadat az ünnepnek és a kikapcsolódásnak.

Ez alkalommal a feladatok - a Karácsony szellemével összhangban - a hála témája köré fognak csoportosulni.

Ha készen vagy, neki is kezdünk.

1. Hála saját magadnak

Mivel egy kihívásokkal teli éven vagyunk túl, nagyon fontos, hogy meglássuk azokat a képességeinket, adottságainkat, amik átsegítettek a nehezebb időszakokon.

Gondold végig és írd össze a következőket:

  • Mi az a három fő (régi, bevált vagy új, frissen kialakított) tulajdonságod, amikért a leghálásabb vagy ebben az évben?

  • Visszatekintve, melyek azok az ez évi döntéseid, amelyek meghozataláért hálás vagy?

  • Végül: melyek a legfontosabb (szakmai vagy szellemi, lelki) tanulságaid és tapasztalataid az évből, amelyekért hálát adhatsz?

2. Hála másoknak

Ebben a feladatban azt kell végiggondolnod, hogy kik azok a kollégák, barátok, családtagok, ismerősök akiknek hálás vagy valamiért 2020-ban.

1. Készíts egy listát róluk, és írd le, hogy kinek miért vagy hálás. 
2. Majd gondold át, a listáról hány embernek jelezted vissza ezt a hálát az év során, akár szóban, akár más módon? 
3. Napjainkban sajnos egyre kevesebbszer fordul elő, hogy ténylegesen kifejezzük hálánkat, megbecsülésünket mások iránt. Ezért az utolsó kihívásként bátorítunk, hogy válassz ki 3-5 embert a listádról, és röviden írásban vagy akár szóban írd meg, miért vagy hálás nekik idén. Ha szereted a kihívásokat, választhatsz 10 embert is. – Ha pedig nem akarod kímélni magad, írj minden megnevezettnek! (Szinte biztos, hogy sokkal többet ad ez a gyakorlat, mint elsőre gondolnád.)

Hogy vagy most?

A hála - amellett, hogy jó érzés - pozitív hatással van a fizikai és mentális állapotunkra is. Ezzel kapcsolatban hoztunk Neked egy cikket, amelyet az alábbi linken találsz.

 

Van okunk a panaszra – de szerencsére a hálára is!
Nehéz év van mögöttünk, és teljesen érthető, ha azok a fogalmak, amelyek ilyenkor alapesetben közelebb kerülnek a szívünkhöz, most – finoman szólva – kicsit távolabb vannak. Teljesen érthető, ha a…
Olvass tovább...

Hogyha tetszett ez a feladat, jó szívvel ajánljuk, hogy ne csak év végén, hanem év közben, akár többször is gondold végig, hogy miért, kiért lehetsz hálás.


Ehhez az egyik legkiválóbb eszköz a hálanapló, amelyben naponta vagy hetente feljegyezheted mindazon történéseket, amelyekért hálás vagy. Ha még nem próbáltad, akár elindíthatod az új éved egy 30 napos hálanapló kihívással – megéri!

Köszönjük, hogy velünk tartottál, és együtt zárhattuk le 2020-at! Januárban folytatjuk 2021 megtervezésével!

Boldog, békés Karácsonyt kívánunk!

Facebook
Dental Mindset
https://dentalmindset.hu
A feliratkozásom módosítása    |    Megnyitás új lapon